Merk Model

HandelswijzeStap 1: het selecteren van uw auto


Vanuit het contactformulier kunt u uw wensen voor uw auto kenbaar maken. Door het formulier in te vullen geeft u aan welk merk en type auto u zou willen en tevens kunt u specifieke eisen aangeven van motorisatie tot bepaalde opties als een navigatiesysteem. Vervolgens stuurt u dit formulier naar Mental Cars alwaar wij voor u op zoek gaan naar de auto die het beste bij uw wensen aansluit. Indien u uw volledige naam, email en telefoonnummer invult zal een van onze medewerkers met u telefonisch contact opnemen. Na een telefonische kennismaking kunt u binnen een week een eerste offerte van Mental Cars verwachten. Mocht u hier op- of aanmerkingen over hebben, gelieve ons deze kenbaar te maken en dan gaat Mental Cars met uw vernieuwde wensenpakket aan de slag en voor u verder zoeken.
De offertes zijn geheel vrijblijvend en kosteloos.

Stap 2: het kopen van uw auto


Het aanschaffen van een auto is vaak een emotionele aangelegenheid en het is ons inziens derhalve van belang een eerste kennismaking te arrangeren zodat we u verder kunnen informeren en uw eventuele twijfel kunnen wegnemen. Wanneer u uiteindelijk besluit een auto door Mental Cars te laten importeren ondertekent u de desbetreffende offerte en doet u een aanbetaling op de aankoopwaarde. Deze aanbetaling is in samenspraak te bepalen. Mental Cars gaat vervolgens voor u naar de dealer waar uw auto staat. Wanneer er volledige duidelijkheid is over de onderhoudshistorie, mits de auto door de aankoopkeuring verricht door erkende instanties komt, de auto schadevrij is, geen verborgen gebreken heeft en dat de auto de gereden kilometers op de teller heeft staan wordt er een koopcontract opgesteld en zal de auto worden aangekocht.

Stap 3: Transport en importeren


De auto wordt naar Nederland getransporteerd inclusief verzekering voor onderweg. Mental Cars brengt de auto vervolgens naar de RDW waar de auto onderzocht en gekeurd door de RDW en APK wordt. Wij voldoen de benodigde betalingen en schriftelijke handelingen als de BPM-aangifte voor invoerrechten en/of BTW. Tevens wordt de verwijderingsbijdrage voldaan.

Hierna wordt de invoerbelasting afgedragen bij de douane. Een ambtenaar van de belastingdienst bekijkt de gekeurde auto om de BPM te bepalen. Deze kijkt onder meer naar de nederlandse bruto-catalogusprijs, de uitvoering, de opties en de leeftijd van de auto. Om dit bedrag te kunnen berekenen is kennis van de BPM-regeling noodzakelijk.

Als laatste monteert Mental Cars nieuwe kentekenplaten en zal de auto volledig gereconditioneerd (zeer complete poetsbeurt) worden en dan is de auto gereed om in Nederland mee te rijden.


Stap 4: Afleveren:


Wanneer de kentekenplaten gemonteerd zijn en u de verzekering van de auto en uw betalingen aan ons heeft geregeld is de auto rijklaar en kunt u bij ons de auto komen afhalen of indien u dit wenst zal de auto bij u op uw gewenste adres afgeleverd worden en heeft u uw mooie nieuwe auto zonder enige moeite voor de deur staan.

In de tijd tussen de verschillende stations zal de auto beveiligd worden opgeslagen.Mental Cars - De Biezen 10 - 3355 EN, Papendrecht
(C) Mental Cars