Merk Model

Personal Car ImportBijna iedereen heeft er wel eens over nagedacht om zelf een (droom)auto uit het buitenland te halen en deze in Nederland te registreren. Maar hoe en waarom zou je dat doen?

De belangrijkste drijfveer voor degenen die zelf een occasion uit het buitenland willen importeren is financieel voordeel. In Nederland zijn auto’s zo duur doordat de BPM bovenop het basistarief komt en vervolgens met de BTW wordt belast. Op een nieuwe auto zit een BPM-percentage van maar liefst 45,2% van de netto catalogusprijs. Bij een 2e-hands auto blijft het hoge BPM-percentage doorwerken, waardoor de prijzen hier vaak hoger zijn dan in de ons omringende landen.

Een ander argument kan het aanbod zijn. Van een bepaald type auto rijden niet zelden meer exemplaren rond in het buitenland. Dat kan te maken hebben met een specifieke marktsituatie, maar het kan ook simpelweg een kwestie van kwantiteit zijn. Om die reden is Duitsland een tamelijk voor de hand liggende keuze als er gezocht wordt naar een aantrekkelijke occasion. Bovendien zijn auto’s in Duitsland overwegend goed onderhouden en zijn de keuringsinstanties streng en betrouwbaar.

Van de buurlanden is Duitsland het meest gunstig om een auto te importeren. Zowel wat betreft belastingen als het aanbod aan kwalitatieve exclusieve auto's.

Via Mental Cars heeft u nu de mogelijkheid de auto te kopen zonder dat u enige moeite hoeft te doen om de auto in te voeren.

Mental Cars - De Biezen 10 - 3355 EN, Papendrecht
(C) Mental Cars